25.11.2024r – 29.11.2024r.
DATA | OBIAD |
Poniedziałek 25.11.2024r | Gulasz wp z kaszą bulgur, ogórek kiszony z marchewką, kompot porzeczkowy 150 ml, kiwi |
Wtorek 26.11.2024r | ZUPA Zupa z kaszą jaglaną i natka pietruszki i ziemniakami, chleb pełnoziarnisty, pszenny |
Środa 27.11.2024r | II DANIE Makaron z sosem mięsno pomidorowym 90g, ogórkiem kiszonym i papryką (jajka, mąka pszenna) , sok owocowy 200ml, |
Czwartek 28.11.2024r | ZUPA Barszcz biały z ziemniakami i kiełbaską 250 ml, chleb pszenny, pełnoziarnisty |
Piątek 29.11.2024r | II DANIE Podudzie z kurczaka pieczone 100g w ziołach z pieca, ziemniaki 200g, buraki, kompot owocowy 200ml, batonik |
Kompoty przygotowywane są z sezonowych i mrożonych owoców: jabłka, śliwki, z czarnej porzeczki, mieszanki owocowej, wiśni, porzeczki czerwonej, mieszanek kompotowych
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Alergeny zostały wyróżnione pogrubiona czcionką.
W w/w potrawach znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj.: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies), mleko i produkty mleczne, ryby, jaja, seler, orzechy, soja.
Alergeny występujące w posiłkach:
1 Zboża zawierające gluten
2 Skorupiaki i produkty pochodne
3 Jaja i produkty pochodne
4 Ryby i produkty pochodne
5 Orzeszki ziemne
6 Soja i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne
8 Orzechy
9 Seler i produkty pochodne
10 Gorczyca i produkty pochodne
11 Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 Dwutlenek siarki
13 Łubin
14 Mięczaki