JADŁOSPIS SZKOŁA
16.09.2024r – 20.09.2024r.
DATA | OBIAD |
Poniedziałek 16.09.2024r | II DANIE Kasza bulgur 45g, gulasz drobiowy 90g z udżca indyka (mąka pszenna), surówka z pekińskiej z kukurydzą, 100g , kompot porzeczkowy 200ml |
Wtorek 17.09.2024r | ZUPA Pomidorowa z makaronem 350 ml (seler, mleko, jaka, mąka pszenna) |
Środa 18.09.2024r | II DANIE Ryż brązowy 45g , pieczeń rzymska w sosie 90g (jajka, mąka pszenna), ogórek z marchewką , kompot truskawkowy 200ml |
Czwartek 19.09.2024r | ZUPA Żurek z jajkiem i kiełbasą 350ml (mleko, mąka pszenna, jajka) , chleb żytni 35g (mąka żytnia) |
Piątek 20.09.2024r | II DANIE Ryba w panierce z pieca 100g (ryba miruna bs, jajka, mąka pszenna) ziemniaki 30g, surówka z kiszonej kapusty, kompot 200ml |
Kompoty przygotowywane są z sezonowych i mrożonych owoców: jabłka, śliwki, z czarnej porzeczki, mieszanki owocowej, wiśni, porzeczki czerwonej, mieszanek kompotowych
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Alergeny zostały wyróżnione pogrubiona czcionką.
W w/w potrawach znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj.: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies), mleko i produkty mleczne, ryby, jaja, seler, orzechy, soja.
Alergeny występujące w posiłkach:
1 Zboża zawierające gluten
2 Skorupiaki i produkty pochodne
3 Jaja i produkty pochodne
4 Ryby i produkty pochodne
5 Orzeszki ziemne
6 Soja i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne
8 Orzechy
9 Seler i produkty pochodne
10 Gorczyca i produkty pochodne
11 Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 Dwutlenek siarki
13 Łubin
14 Mięczaki