27.01.2025r – 31.01.2025r
DATA | OBIAD |
Poniedziałek 27.01.2025r | II DANIE Podudzie z kurczaka, ziemniaki, ogórek ze śmietaną (mleko), kompot owocowy 150ml Gruszka |
Wtorek 28.01.2025r | ZUPA Zupa pomidorowa z makaronem (seler, mleko), Paluch z jabłkami (mąka pszenna) |
Środa 29.01.2025r | II DANIE Gulasz z mięsa wp. z kaszą gryczaną, ogórek kiszony , kompot wiśniowy Jogurt pitny owocowy |
Czwartek 30.01.2025r | II DANIE Makaron kokardka z serem (mąka pszenna, mleko) i truskawkami, Bułka z jagodami (mąka pszenna) |
Piątek 31.01.2025r | ZUPA Żurek z jajkiem i kiełbasą wiejską 250ml (mleko, seler), chleb kanapkowy, pełnoziarnisty Pączek |
Kompoty przygotowywane są z sezonowych i mrożonych owoców: jabłka, śliwki, z czarnej porzeczki, mieszanki owocowej, wiśni, porzeczki czerwonej, mieszanek kompotowych
Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Alergeny zostały wyróżnione pogrubiona czcionką.
W w/w potrawach znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj.: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies), mleko i produkty mleczne, ryby, jaja, seler, orzechy, soja.
Alergeny występujące w posiłkach:
1 Zboża zawierające gluten
2 Skorupiaki i produkty pochodne
3 Jaja i produkty pochodne
4 Ryby i produkty pochodne
5 Orzeszki ziemne
6 Soja i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne
8 Orzechy
9 Seler i produkty pochodne
10 Gorczyca i produkty pochodne
11 Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 Dwutlenek siarki
13 Łubin
14 Mięczaki