Jadłospis

25.11.2024r – 29.11.2024r.

DATAOBIAD
Poniedziałek 25.11.2024rGulasz wp z kaszą bulgur, ogórek kiszony z marchewką, kompot porzeczkowy 150 ml, kiwi
Wtorek 26.11.2024rZUPA Zupa z kaszą jaglaną i natka pietruszki i ziemniakami, chleb pełnoziarnisty, pszenny
Środa 27.11.2024r
II DANIE Makaron z sosem mięsno pomidorowym 90g, ogórkiem kiszonym i papryką (jajka, mąka pszenna) , sok owocowy 200ml,
Czwartek 28.11.2024rZUPA Barszcz biały z ziemniakami i kiełbaską 250 ml, chleb pszenny, pełnoziarnisty
Piątek 29.11.2024rII DANIE Podudzie z kurczaka pieczone 100g w ziołach z pieca, ziemniaki 200g, buraki, kompot owocowy 200ml, batonik

Kompoty przygotowywane są z sezonowych i mrożonych owoców: jabłka, śliwki, z czarnej porzeczki, mieszanki owocowej, wiśni, porzeczki czerwonej, mieszanek kompotowych

Intendent zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

Alergeny zostały wyróżnione pogrubiona czcionką.

W w/w potrawach znajdują się substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji tj.: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies), mleko i produkty mleczne, ryby, jaja, seler, orzechy, soja.

Alergeny występujące w posiłkach:
1 Zboża zawierające gluten
2 Skorupiaki i produkty pochodne
3 Jaja i produkty pochodne
4 Ryby i produkty pochodne
5 Orzeszki ziemne
6 Soja i produkty pochodne
7 Mleko i produkty pochodne
8 Orzechy
9 Seler i produkty pochodne
10 Gorczyca i produkty pochodne
11 Nasiona sezamu i produkty pochodne
12 Dwutlenek siarki
13 Łubin
14 Mięczaki

Skip to content